top of page
Obrázek autoraMarkéta Bohatá

Kam v Evropě - restaurace s fantastickými výhledy

Existuje nespočet výborných restaurací s krásným prostředím, ale kde se Vám stalo, že Vám opravdu spadle brada, jak nádherný výhled máte z dané restaurace? Kde jste měli tento krásný zážitek? Vybrala jsem 6 restaurací v Evropě, které mě opravdu fascinovaly svým výhledem.


Cap de Creus Restaurant

Cap de Creus Restaurant - Costa Brava - Španělsko


V severní části Costa Bravy, nedaleko malebného městečka Cadaqués, se nachází výbežek Creus s majákem a touto příjemnou restaurací s krásným výhledem na skály, zátoky a moře. Překrásné prostředí přírodního parku si můžete vychutnat procházkami po značených cestách a lze dojít pěšky sem až z Cadaqués cestou po útesech. Video procházky a restaurace zde.


restaurantcapdecreus.blogspot.com




Vetta

Ristorante Vetta - Lugano - Švýcarsko


Na hoře Monte Bré, nacházející se nad městem Lugano u švýcarsko-italských hranic je restaurace jménem Vetta, která nabízí fascinující výhled na město, stejnojmenné jezero a pasviny rozprostírající se ve svahu pod terasou restaurace. Dostanete se sem autem nebo zubačkou z centra města.


www.vetta.ch



Café El Lluert

Café El Louert - Eus - jižní Francie


Na začátku Pyrenejí, zároveň nedaleko od moře, se nachází francouzská vesnička, řazená mezi jedny z nejkrásnějších - Eus. Není moc turisticky známá, což je výhoda v letních měsících, že zde není kolem Vás tak rušno a můžete si v klidu vychutnat západ slunce při večeři. Restaurace má krásnou terásku s výhledem na vinice, sady a horu Canigou, která měří 2785 m.n.m. Kamenné městečko, postavené v kopci, místu dodává zajímavou atmosféru. Vesnička je malinká, ale stojí za to projít její úzké malebné uličky, parčíky v kopci a kostel s přilehlými ruinami některých původních domů.



Treff 2000

Treff 2000 - Obertauern - Rakousko


Když se vydáte do Alp, ať už v létě nebo v zimě, vždycky tam narazíte na krásné dřevěné restaurace s terasou a luxusním výhledem na hory. Můžu ale říct, že v rakouském středisku Obertauern mě to uchvátilo nejvíce. Z terasy restaurace Treff 2000 vidíte na protější hory, které i s druhou stranou údolí tvoří jeden lyžařský areál. Připadáte si tady tak malincí :) Opravdu jeden z nejkrásnějších pohledů v Rakousku na hory, který jsem zažila, a to jich je tam nespočet.


www.treff-2000.at



Bella Vista

Bella Vista - Praha

Praha je krásná, má také spoustu skvělých restaurací s výhledem, ale moje nejoblíbenější je Bella Vista, odkud vidíte na Pražský hrad, centrum, Petřínské sady, Vltavu a vinice přímo pod Vámi. Z jiných restaurací, výš položených v Praze, jsem neměla stejný pocit, jako tady, a tomuto výhledu podle mého názoru nic nechybí. Kolem nejezdí žádná auta, tudíž toto místo je klidné a přitom v centru. Máte pocit, že jste v přírodě, ale zároveň v historické části města. Restaurace má krásnou terasu a hraje zde příjemná živá hudba.

bella-vista.cz



Dreizinnenhütte

Dreizinnenhutte - Tre Cime - Itálie


V srdci národního parku Tre Cime je každý pohled skvostný, je to jedno z nejkrásnějších míst, co jsem kdy viděla. Nachází se zde několik restaurací na turistických stezkách a jedna restaurace s terasou a výhledem přímo na Tre Cime (3 skály) se jmenuje Dreizinnenhutte. Tady si pivo po ne/náročných výšlapech opravdu vychutnáte.


89 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page